29 Μαΐου, 2013

Α1 Αντρών: Παίχτες που ξεχώρισαν

Με την Α1 να βρίσκεται στο απόγειο του ενδιαφέροντος, αφού βρισκόμαστε στην έναρξη των ημιτελικών του πρωταθλήματος, είναι η στιγμή να απαριθμήσουμε κάποιους από τους πρωταγωνιστές που ξεχώρισαν την φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι παίχτες των δύο "αιωνίων" απουσιάζουν σκόπιμα, καθώς παρ'ότι το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικότερο από τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι σπουδαίοι παίχτες των μεγάλων ομάδων ξεχώρισαν. Παρακάτω παρουσιάζονται οι αθλητές που οι επιδόσεις τους τούς χάρισαν μια θέση στην λίστα:

Κίτον Γκραντ, Απόλλων Πατρών: Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Απόλλωνας προκρίθηκε μετά από πολλά χρόνια στα πλέι-οφ. Ο Αμερικανός γκαρντ εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, με τα στατιστικά του να ανέρχονται στους 13,1 πόντους και τα 3,9 ριμπάουντ. Ο Γκραντ έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού, αφού εκτός από πολύ αθλητικός, είναι και πολύ καλός σουτέρ από μέση απόσταση.

Τερέλ Στόγκλιν, Ηλυσιακός: Ίσως ο πιο ελπιδοφόρος νέος Αμερικανός του πρωταθλήματος μας. Ο 22χρονος κόμπο-γκαρντ έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις του στα τελευταία 19 παιχνίδια του Ηλυσιακού που αγωνίστηκε (σε όλα βασικός), με τους μέσους όρους του να πλησιάζουν τους 20 πόντους και τα 3,5 ριμπάουντ. Στα μειονεκτήματά του, η απειρία που έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την οποία όμως υπερκαλύπτει με το πλούσιο, επιθετικό ταμπεραμέντο του.

Ζόραν Βρκιτς, Ίκαρος Καλλιθέας: Άλλος ένας πολύ ελπιδοφόρος παίχτης, ο οποίος όμως δείχνει να ωριμάζει και να είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Ο Κροάτης φόργουορντ έχει εξαιρετικές επιθετικές αρετές και πολύ "μπασκετικό" κορμί, στοιχεία του παιχνιδιού του που τον κάνουν περιζήτητο. Μετά το πέρασμά του από πιο προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, φέτος έδεσε με την ομάδα του Ικάρου, ολοκληρώνοντας την σεζόν με 11,2 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ουίλιαμ Κόλεμαν, Καβάλα: Η μεγάλη μυϊκή δύναμη και οι πολύ καλές θέσεις στο ποστ είναι τα χαρακτηριστικά του ύψους 2.06 μέτρων ψηλού της Καβάλας. Ο Αμερικανός, παρά την απογοητευτική χρονιά για την Καβάλα που οδήγησε στον υποβιβασμό της, ήταν λαμπρό σημείο τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα για τους Μακεδόνες, σημειώνοντας 14,4 πόντους και μαζεύοντας 6,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Κέβιν Πάλμερ, ΚΑΟ Δράμας: Ίσως ο κορυφαίος παίχτης για φέτος στην Α1, αν εξαιρέσουμε τους σούπερ σταρ των δύο "αιωνίων". Ο ψηλόλιγνος φόργουορντ έχει προσελκύσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο μεριές του Ατλαντικού, αφού τελείωσε την σεζόν με 12,7 πόντους και 8,3 ριμπάουντ, όντας πρώτος ριμπάουντερ για φέτος στην ελληνική λίγκα. Ο 26χρονος Αμερικανός έχει αποκτήσει εμπειρίες και μετά το μικρό του πέρασμα από τον "μαγικό κόσμο" από τους Ουίζαρντς, είναι έτοιμος να επιστρέψει στο πρωτάθλημα των κορυφαίων.

Νίκος Παππάς, Πανιώνιος: Ένας λόγος για τον οποίο το ελληνικό μπάσκετ έχει λαμπρό μέλλον. Ο 23χρονος σούτινγκ γκαρντ των "κυανέρυθρων" ανακηρύχθηκε το κορυφαίο πιστόλι της φετινής Α1 με τους αριθμούς του να φτάνουν τους 17,6 πόντους και τα 4,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Το "οπλοπολυβόλο" του Πανιωνίου αποτελεί μήλον της Έριδος για τους μεγάλους συλλόγους της χώρας, κυρίως για το υψηλό επιθετικό του IQ, αλλά και για την δίψα του για διάκριση.

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Πανιώνιος: Ο γιος του αείμνηστου Μπόμπαν είναι ένα ακόμα από τα ανερχόμενα αστέρια της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, με την σωματοδομή του να κρίνεται άκρως εντυπωσιακή και το επιθετικό του ταλέντο να είναι αδιαμφισβήτητο. Ο 23χρονος φόργουορντ ολοκλήρωσε την σεζόν με 12,7 πόντους και 6,7 ριμπάουντ και μαζί με τον Παππά, αποτελεί τα "καυτά" ονόματα της ελληνικής αγοράς για φέτος.

Μπρεντ Πέτγουεϊ, ΑΓΟ Ρεθύμνου: Ο πολυτάλαντος σέντερ του Ρεθύμνου, εκτός από τις φωνητικές του αρετές, έχει και εξαιρετικό μπασκετικό ταλέντο. Με μέσους όρους που ανέρχονται στους 12,5 πόντους και τα 5,7 ριμπάουντ, ο Αμερικανός ήταν ο βασικός λόγος που η κρητική ομάδα προκρίθηκε στα πλέι-οφ και μάλιστα απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Από τους κορυφαίους της Α1 για φέτος ο Κέβιν Πάλμερ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου