20 Μαΐου, 2013

Ευρωλίγκα: Τα δέκα "καυτά" ονόματα της νέας σεζόν

Με την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα να έχει φτάσει στο τέλος της, οι μετοχές των παιχτών έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Υπήρξαν, όμως, φέτος, κάποιοι μπασκετμπολίστες που ξεχώρισαν στις ομάδες τους και την καλοκαιρινή περίοδο των μεταγραφών οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης και του ΝΒΑ θα τους γλυκοκοιτάζουν, με το σκεπτικό να τους ντύσουν στα χρώματα της ομάδας τους. Παρακάτω θα σας απαριθμήσουμε τους δέκα πιο "καυτούς" free agents της φετινής σεζόν που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον στο μέλλον:

Ματσέι Λάμπε, Κάχα Λαμποράλ: Ο Πολωνός πάουερ-φόργουορντ είναι ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει φέτος η ομάδα από την Βιτόρια, σημειώνοντας 13,9 πόντους και 6,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση για το ύψος του και πολύ δυναμικό παιχνίδι στο χαμηλό ποστ, ο Πολωνός γίγαντας των 2.10 μέτρων θα είναι λίρα εκατό για όποια ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα στους ψηλούς.

Πολ Ντέιβις, Χίμκι: Άλλος ένας πανύψηλος στην κατηγορία των πιο "καυτών" ονομάτων της φετινής σεζόν, την οποία τελείωσε με 13,4 πόντους και 5,5 ριμπάουντ μέσο όρο. Με ύψος που φτάνει τα 211 εκατοστά και πολύ γλυκό σουτ από μέση απόσταση, ο Αμερικανός είναι σίγουρη λύση για ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Στα συν του, η εμπειρία του από υψηλό επίπεδο και η ευρωπαϊκή νοοτροπία που έχει αποκτήσει.

Μπόστγιαν Νάχμπαρ, Μπάμπεργκ: Το τριαροτεσσάρι της Μπάμπεργκ, με περάσματα με επιτυχία από τον "μαγικό κόσμο" του ΝΒΑ, είναι από τους πιο πλήρεις τεχνικά παίχτες ολόκληρης της γηραιάς ηπείρου. Το "οπλοπολυβόλο" από την Σλοβενία σκόραρε κατά μέσο όρο φέτος 16,1 πόντους, ευρισκόμενος ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης, βοηθώντας τους Γερμανούς να περάσουν στις δεκαέξι καλύτερες του θεσμού.

Σόνι Ουίμς, ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Άλλος ένας σπουδαίος Αμερικανός, που πραγματοποίησε φέτος μοναδικές εμφανίσεις. Με μέσους όρους τους 13,7 πόντους και τα 3 ριμπάουντ, ο Ουίμς φαινόταν έτοιμος να πάρει το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο, πριν του χαλάσει τα σχέδια ο Ολυμπιακός. Μετά το πέρασμα του από την Ζαλγκίρις, δείχνει να έχει βρει το λιμάνι του στην Μόσχα.

Άντε Τόμιτς, Μπαρτσελόνα: Η παρουσία του στην κορυφαία πεντάδα τα λέει όλα για τον Κροάτη ψηλό. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με μέσους όρους 11,7 πόντους και 6,5 ριμπάουντ, ο Τόμιτς ήταν η αιχμή του δόρατος των Καταλανών, οδηγώντας μέχρι το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, όπου έχασαν στον ημιτελικό από την "αιώνια" αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Φενερμπαχτσέ Ούλκερ: Ο έτερος Κροάτης της λίστας, ένας πραγματικά χαρισματικός σκόρερ. Με 15,9 πόντους ανά 29 λεπτά συμμετοχής σε κάθε ματς, ο Μπογκντάνοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων και δεύτερος της διοργάνωσης, όντας ο μόνος από την ομάδα του που προσπαθούσε πραγματικά για το σύνολο και όχι για τα στατιστικά και τα προσωπικά επιτεύγματα.

Σον Τζέιμς, Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το φετινό κορυφαίο "σκιάχτρο" της Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανός την σεζόν που μας πέρασε, σκέπαζε τα καλάθια με χαρακτηριστικές τις 1,9 τάπες που μοίραζε σε κάθε αγωνιστική, ενώ ήταν και αρκετά εύστοχος επιθετικά, σκοράροντας 11,5 πόντους, όντας ένα από τα κύρια όπλα του Ντέιβιντ Μπλατ στην πορεία των Ισραηλινών μέχρι τους κορυφαίους οχτώ.

Μπόμπι Μπράουν, Μοντεπάσκι Σιένα: Ο καλύτερος σκόρερ της χρονιάς που μας πέρασε δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα. Το κορυφαίο "πιστόλι" της Ευρωλίγκας, σκοράροντας 18,8 πόντους και μοιράζοντας 5,3 ασίστ ανά 33 αγωνιστικά λεπτά, ήταν το στήριγμα του Λούκα Μπάνκι και ο οδηγός της Σιένα μέχρι το Τοπ 16, χάνοντας όμως την θέση στα πλέι-οφ στην ισοβαθμία. Έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ντάλας Μάβερικς.

Κάιλ Χάινς, Ολυμπιακός: Ο αφανής ήρωας των πρωταθλητών Ευρώπης, είναι ίσως ο λόγος που οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στο θρόνο τους για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο Αμερικανός σέντερ ύψους 1.96 μέτρων (!), ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της μηχανής των Πειραιωτών, σκοράροντας 9,4 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ. Το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον καθιστούν fan favourite στον Πειραιά και ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα του καλοκαιριού.

Τρεμέλ Ντάρντεν, Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αμερικανός γκαρντ με τα φτερά στα πόδια, είναι ο ορισμός του Ευρωπαίου Αμερικανού. Μετά τις προηγούμενες χρονιές σε Μάλαγα και Ζαλγκίρις, δείχνει έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην "Βασίλισσα". Στα πλεονεκτήματα του, η δυνατότητα που έχει να μαρκάρει ψηλότερους αντιπάλους, καθώς και πολύ μεγάλη σωματική του δύναμη.

Ευρωλίγκα: Τα δέκα "καυτά" ονόματα της νέας σεζόν

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου