13 Μαΐου, 2013

Ευρωλίγκα: Τα θετικά της σεζόν που μας πέρασε

Η πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον Ολυμπιακό, που επιστρέφει στον θρόνο του μετά τον περσινό θρίαμβο. Παρά την ευτυχή κατάληξη για εμάς σαν Έλληνες, υπήρχαν φορές που η διοργανώτρια αρχή κέρδιζε τον σεβασμό όλων και άλλες που δεν τα κατάφερνε και τόσο καλά. Παρακάτω θα απαριθμήσουμε πέντε λόγους που μας γοήτευσε η φετινή αγωνιστική περίοδος, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων υποστηρικτών του αθλήματος. Ας ξεκινήσουμε με όσα μας τράβηξαν με θετικό τρόπο το ενδιαφέρον φέτος.

Λόγος Νο.1: Πολλά παιχνίδια στην φάση του ΤΟΠ 16: Αυτός ο λόγος θα μπορούσε να είναι και αρνητικός, αλλά ας ξεκινήσουμε κοιτώντας την θετική πλευρά της υπόθεσης. Περισσότερα ματς σε κάποια φάση της διοργάνωσης σημαίνουν περισσότερο θέαμα, μεγαλύτερα κέρδη και φυσικά έτσι αποδεικνύεται ποια ομάδα αξίζει πραγματικά να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες.

Λόγος Νο.2: Οι ελληνικές ομάδες έχουν σημαντικό ρόλο: Για μία ακόμη σεζόν, τα ελληνικά σωματεία αποτέλεσαν σημαντικά γρανάζια της Ευρωλίγκας. Με τον Ολυμπιακό να ανακηρύσσεται πρωταθλητής και τον Παναθηναϊκό να κάνει μια εξαιρετική πορεία, η Ελλάδα θεωρείται από τις πλέον δυνατές "μπασκετοχώρες" της Ευρώπης.

Λόγος Νο.3: Καλύτερο θέαμα: Με το ευρωπαϊκό μπάσκετ να εξελίσσεται και να αρχίζει σιγά σιγά να θυμίζει το γρήγορο στιλ του ΝΒΑ, όλο και περισσότερες ομάδες αναβαθμίζονται και προσφέρουν καλύτερο θέαμα, με την φετινή χρονιά να είναι παρακαταθήκη για ακόμα πιο θεαματικές.

Λόγος Νο.4: Ανάπτυξη νέων πρωταθλημάτων: Χρόνο με το χρόνο οι ομοσπονδίες των κρατών δίνουν μεγαλύτερο βάρος στις μπασκετικές υποδομές. Με αρχή την Ρωσία και εν συνεχεία τις Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, ο ευρωπαϊκός χάρτης του μπάσκετ αλλάζει και δημιουργεί σκέψεις για το πόσο πιο δυνατή θα μπορέσει να γίνει η Ευρωλίγκα τα επόμενα χρόνια.

Λόγος Νο.5: Πολλά βίντεο και συνεντεύξεις: Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι διοργανωτές έδωσαν πολύ μεγάλη βάση στην ενημέρωση και στην διάδοση των γεγονότων, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι φίλαθλοι να έχουν πρόσβαση σε θεάματα που τα κρατικά κανάλια δεν μπορούν να παρουσιάσουν.

Όσα μας άρεσαν

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου